Meny

Minimera och förebygg riskerna vid skiftarbete

Att arbeta, äta och sova på tider som krockar med vår biologiska dygnsrytm kan innebära en hälsorisk. Det finns saker som du och ditt företag kan göra för att minimera dessa risker.

Ohälsa i form av övervikt, diabetes och sömnstörningar är bara några exempel på konsekvenser som kan komma av att utsätta kroppen för ständig jetlag. Ett sätt att förebygga ohälsa hos skiftarbetande personal är att öka kunskapen och förståelsen för kopplingen mellan hälsa och dygnsrytm.

Vem klarar skiftarbete bäst?

De personer som klarar skiftarbete bäst är de som äter regelbundet, väger normalt, är fysiskt aktiva, inte röker, sover ordentligt dagtid och är bra på stresshantering.

Kartläggning, hälsoundersökning och utbildning

Hälsobolaget erbjuder kartläggning av risker, hälsoundersökning, utbildning och annat stöd som kan vara till hjälp för att motverka de negativa effekter som kan uppstå vid skiftarbete.

Medicinsk kontroll för nattarbete

Hälsobolaget erbjuder och utför även den lagstadgade medicinska kontrollen för nattarbete. Läs mer här »

 

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här