Meny

hälsoundersökning buller

Vi utför lagstadgade medicinska kontroller och hörselundersökning vid buller. Boka tid redan idag.

Arbetsmiljöverket räknar med att cirka 800 000 exponeras för skadligt buller i arbetet. Med andra ord är detta ett vanligt problem på många av våra arbetsplatser. En arbetstagare som utsätts för buller ska enligt lag alltid erbjudas en hälsoundersökning. Hälsobolaget genomför en rad medicinska kontroller, däribland hörselundersökningar.

Risken för bullerskada ökar också om man samtidigt exponeras för vibrationer eller vissa kemikalier som kan skada innerörat eller hörselnerven. En hörselkontroll utförs för att på ett tidigt stadium upptäcka begynnande hörselnedsättningar och i tid kunna sätta in bullerdämpande åtgärder.

Medicinsk kontroll, hörselundersökning av buller och utfärdande av tjänstbarhetsintyg

En medicinsk kontroll görs genom en hörselundersökning där hörseln testas vid olika ljudfrekvenser. En hörselkontroll bör göras mellan ett till tre års intervall beroende på bullerexponeringen. Hälsobolaget utfärdar ett så kallat tjänstbarhetsintyg för hörselundersökningen. Om en hörselundersökning tyder på att någon arbetstagare drabbats av försämrad hörsel genom arbetsmiljön ska arbetsgivaren vidta åtgärder för att minska exponeringen.

Boka tid för medicinsk kontroll och hörselundersökning »

Mätning av buller på arbetsplats

Läs mer om mätning kring exempelvis buller »

Hälsobolaget utfärdar tjänstbarhetsintyg för alla lagstadgade medicinska kontroller:

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här