Meny

Vi utför hälsokontroll och tjänstbarhetsintyg för personer som utsätts för vibrationer i arbetet.

Arbetsmiljöverket beräknar att cirka 100 000 arbetstagare i landet årligen utsätts för skadliga hand- och armvibrationer eller helkroppsvibrationer. Alla som arbetar med vibrationer ska enligt lag erbjudas medicinsk kontroll och läkarundersökning.

Arbetstagare som utsätts för vibrationer över gränsvärdena kan råka ut för olika typer av besvär, däribland vita fingrar, domningar i händerna och ryggbesvär.

Hälsoundersökning och tjänstbarhetsintyg

Undersökningen ska utföras innan arbetet med vibrationer påbörjas för första gången, därefter uppföljande beroende på typen av arbete. En hälsokontroll görs i form av rygg- och ledundersökning eller undersökning av nervfunktion och cirkulation i hand och arm, beroende på vilken typ av vibration som personen utsätts för.

En hälsoundersökning inkluderar tidigare arbeten, sjukdomar, medicinering och tobak- och alkoholintag. Hälsobolaget utfärdar ett tjänstbarhetsintyg.

Vibrationer i arbetet

Arbetsmiljöverkets föreskrifter om vibrationer gäller för verksamheter där någon kan utsättas för vibrationer. Vibrationer är vanliga inom yrkesgrupperna snickare, montörer och mekaniker, reparatörer, plåtslagare, betongarbetare, maskinförare och fordonsförare.

Boka tid för medicinsk kontroll och utfärdande av tjänstbarhetsintyg vid vibrationer »

Hälsobolaget utfärdar tjänstbarhetsintyg för alla lagstadgade medicinska kontroller:

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här