Meny

Behöver du eller din personal göra ett arbets-EKG (arbetsprov)?

Ett arbetsprov (eller arbets-EKG) görs för undersöka hur hjärtat, lungorna och blodcirkulationen fungerar när man anstränger sig. Det ger också en bild av den fysiska prestationsförmågan. Faktum är att Hälsobolaget är enda privatsjukvården i närområdet som utfärdar arbets-EKG!

Syftet med att ta ett arbets-EKG är att ta reda på om hjärtat får tillräckligt med syre och om man får ont i bröstet eller har störningar i hjärtats rytm när man anstränger sig. En orsak till undersökningen med arbetsprov kan vara uppföljning efter hjärtinfarkt eller utredning av bröstsmärtor, kärlkramp, oregelbunden hjärtrytm, oklar andfåddhet eller blodtrycksreaktion.

Man använder sig av EKG, elektrokardiogram, för att mäta hjärtats elektriska aktivitet i vila och i samband med ansträngning. EKG visar hjärtats rytm, impulsutbredning samt eventuella skador på hjärtmuskeln.

Hos Hälsobolaget kommer du att få anstränga dig på en testcykel där läkaren undersöker och registrerar EKG, blodtryck och andningsfrekvens före, under och efter ansträngningen.

Boka tid för arbets-EKG (arbetsprov)

Klicka nedan för intresseanmälan. Eller ring direkt för att boka tid - 0771-35 43 30.

 

Intresseanmälan

  

Så här förbereder du dig inför hälsoundersökningen på Hälsobolaget:

  • Ta med lämpliga kläder och skor för cykling. Omklädningsrum med dusch finns, ta med handduk.
  • Undvik att smörja in dig med hudkräm på kroppen eftersom elektroderna har svårare att fastna då.
  • Undvik att äta någon större måltid precis innan undersökningen.
  • Om inte annat anges ska du ta din medicin som vanligt.

OBS! Undvik rökning direkt innan provet.

 

Hälsobolaget genomför hälsoundersökningar och utfärdar en stor variation av läkarintyg. Nedan ser du en sammanställning av våra intyg inom företagshälsovård:

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här