Meny

Idag finns ingen medicin mot TBE, men vaccinet skyddar dig

Har du otur kan ett enda fästingbett ge dig TBE, fästingburen hjärninflammation. Smittan överförs direkt i samband med fästingbettet. Idag finns ingen medicin mot sjukdomen, men som tur är finns det vaccin som skyddar.

Tänk på att alltid inspektera hela kroppen noggrant efter det att du lämnat ett område där fästingar kan finnas. Om du ofta drar på dig fästingar eller brukar vara mycket ute i naturen bör du vaccinera dig.

Vaccination mot TBE

Vaccinet ges vid tre tillfällen under ett år. De två första med ca fyra veckors mellanrum. Och den tredje dosen efter ca sex till tolv månader (denna dos ges med fördel påföljande vår). För att behålla skyddet behöver du ta en påfyllnadsdos vart tredje till femte år.

Nytt från 2018: Sänkt åldersgräns för extra vaccindos – nu från 50 års ålder

En extra vaccindos, dvs. 4 doser i grundschemat, rekommenderas sedan tidigare till
personer äldre än 60 år samt till personer med nedsatt immunförsvar som börjar sin grundimmunisering. Baserat på sammanställda data från anmälda TBE-fall så rekommenderar smittskyddsläkarna nu att man ger denna extra vaccindos redan från 50 års ålder.

Välkommen till Hälsobolagets vaccinationsmottagning!

Vi tar emot barn och vuxna från 10 år och uppåt. 

Vaccinationsformulär

För att vi ska kunna ge vaccination, behöver du fylla i ett vaccinationsformulär i god tid innan din bokade vaccinationstid. Vaccinationsformuläret hittar du här »

Boka tid till vaccination

Klicka nedan för att göra en intresseanmälan till vaccinationsmottagningen. Eller ring direkt för att boka tid - 0771-35 43 30.

 

Intresseanmälan

 

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här