Meny

Vaccinera dig mot bältros

Minska risken för bältros med bältros-vaccination

Numera finns vaccin som minskar risken för att drabbas av bältros och nervsmärtor efter bältros. Vaccinationen är avsedd för personer som är 50 år eller äldre, den åldersgrupp som löper störst risk att få bältros, och har visat sig kunna minska risken för bältros med cirka hälften och för långvarig smärta efter bältros med två tredjedelar.

Bältros är en virussjukdom (herpes zoster) som drabbar var fjärde person någon gång i livet. Risken att drabbas av bältros ökar med åldern och två av tre över 50 år får bältros.

Vaccination mot bältros, eller "helveteseld"

Vanliga symtom på bältros börjar med brännande, intensiv smärta på ena sidan av kroppen, därefter hudutslag och vätskefyllda blåsor, ofta som ett band, eller bälte, på kroppen. Det äldre namnet för Bältros, "helveteseld" tyder på smärtan. Med åldern ökar risken för att viruset aktiveras längs nerver i ansiktet eller huvudet.

Läs mer om bältros-vaccin här (öppnas i nytt fönster)»

Läs mer om vaccinet mot bältros (Zostavax) i FASS (öppnas i nyff fönster)»

Anpassad vaccination på Hälsobolagets företagshälsa

Innan man kommer till Hälsobolaget behöver man fylla i ett särskilt vaccinationsformulär. I samråd och utifrån informationen vi får genom formuläret tar vi fram en vaccination anpassad just för dig eller din personal. 

Vaccinationsformulär

För att vi ska kunna ge vaccination, behöver man fylla i ett vaccinationsformulär i god tid innan den bokade vaccinationstiden. Vaccinationsformuläret hittar du här »

Alla våra vaccin hittar du här »

Boka tid till vaccination

Klicka nedan för att göra en intresseanmälan till vaccinationsmottagningen. Eller ring direkt för att boka vaccinationstid - 0771-35 43 30.

 

Intresseanmälan

 

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här