Meny

Vaccin mot vattkoppor

Fler och fler är intresserade av att vaccinera mot vattkoppor!

Vattkoppor orsakas av ett virus som smittar från person till person främst via luften runt den som är sjuk. Vattkoppor är en mycket smittsam barnsjukdom med blåsor, klåda och feber. Den är ofta besvärlig oavsett om man är liten eller stor när man drabbas. Det är också vanligt att vattkoppor ger fula ärr. Ändå ses den som en barnsjukdom som ska genomgås. Helst som liten i förhoppning om en lindrigare sjukdom.

I flertalet länder vill man i möjligaste mån undvika att barn eller vuxna får vattkoppor och ger vaccin till alla barn genom det allmänna vaccinationsprogrammet. Det sker bland annat i USA, Tyskland, Lettland och Schweiz.

Vaccin mot vattkoppor

Det finns ett välbeprövat vaccin mot vattkoppor som kan tas från 9 månaders ålder. Vaccinet ger ett mycket bra skydd mot vattkoppor. Skulle man få sjukdomen trots vaccinering får man den oftast i lindrigare form. För bästa effekt ska man fullfölja vaccinationsserien med två doser som ska tas med minst 6 veckors mellanrum. Även om man redan har blivit utsatt för viruset kan man ta vaccinet upp till 72 timmar efteråt och därmed slippa bli sjuk eller få ett lindrigare förlopp.

Läs mer om vaccin mot vattkoppor här (öppnas i nytt fönster)» 

Läs mer om vaccinet mot vattkoppor Varilrix i FASS (öppnas i nytt fönster)»

Anpassad vaccination

I samråd med dig och utifrån informationen du lämnar till oss i ett särskilt vaccinationsformulär tar vi fram en vaccination anpassad just för dig. 

Vaccinationsformulär

För att vi ska kunna ge vaccination, behöver du fylla i ett vaccinationsformulär i god tid innan din bokade vaccinationstid. Vaccinationsformuläret hittar du här »

Välkommen till Hälsobolagets vaccinationsmottagning

Vi tar emot barn och vuxna från 10 år och uppåt. 

Alla våra vaccin hittar du här »

Boka tid till vaccination

Klicka nedan för att göra en intresseanmälan till vaccinationsmottagningen. Eller ring direkt för att boka tid - 0771-35 43 30.

 

Intresseanmälan

 

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här