Meny

Arbetsförmågebedömning – rätt underlag för att kunna sätta in rätt insatser

Arbetsförmågebedömning handlar om att bedöma en medarbetares arbetsförmåga. Syftet är att förse dig som arbetsgivare med ett underlag som gör det möjligt att fatta beslut om vilka åtgärder som är mest lämpliga.

Rätt åtgärder kan bidra till att medarbetare kan komma tillbaka till sitt arbete snabbare och/eller att sjukskrivning förhindras. Hälsobolaget har en speciell tjänst och rutin för arbetsförmågebedömning. Tjänsten består av en multidisciplinär bedömning av individens förmåga och arbetets krav på individen.

Bedömning av funktioner och styrkor

En arbetsförmågebedömning innebär en kartläggning och genomgång av arbetsförmågan avseende fysiska, psykiska och psykosociala funktioner. Bedömningen kan förutom en medicinsk bedömning av läkare även innehålla en fysisk funktionsbedömning hos ergonom, psykologisk funktionsbedömning hos psykolog samt utredning av individens styrkor och hinder hos företagssköterska. Eftersom tjänsten anpassas till individen och individens resurser och begränsningar är det inte alltid som alla specialiteter kopplas vid varje bedömning.

En arbetsförmågebedömning kan användas för planering och ställningstagande till:

  • Arbetsförmåga i det aktuella arbetet
  • Rehabiliterings insatser och individuellt anpassningsbehov
  • Ev. rehabiliteringsplan med plan för återgång i arbete
  • Ev. åtgärder utanför företaget

Överskådlig och lättillgänglig återkoppling

En arbetsförmågebedömning är ett led i rehabiliteringskedjan och kan ha avgörande betydelse för både individen och för arbetsplatsen. Utredningsresultatet återkopplas både muntligt och skriftligt och innefattar förutom bedömning av arbetsförmågan även åtgärdsförslag som kan bidra till ökad eller bibehållen arbetsförmåga.

  • Tipsa
  • Skriv ut

design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här