Meny

Metoder för delaktighet och dialog

Med metod menar vi ett strukturerat sätt att arbeta som bygger på forskning för att skapa delaktighet och dialog i arbetsgrupper.

Hälsobolagets utvecklingsteam arbetar utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt och basen i vårt arbete är aktuell forskning och så långt möjligt evidensbaserade metoder. Vi arbetar i inkluderande processer som bygger på delaktighet, reflektion och deltagarnas övande, prövande och görande.

Vi arbetar utifrån många olika metoder. Några av dem hittar du nedan.

GDQ (Group Development Questionnaire), en forskningsbaserad enkät framtagen av Susan Wheelan med forskarteam. Syftet är att gruppen får en gemensam bild av vilken utvecklingsfas den befinner sig i och förutsättningar för gruppens fortsatta utveckling. 
Mer om Förändringsprocess – grupputveckling enligt GDQ-modellen »

"Förändringens fyra rum", framtagen av psykologen och forskaren Claes Janssen, består av metoder, analysinstrument och modeller som fungerar för utveckling, förändring och innovation. 
Mer om  "Förändringens fyra rum" »

SDI – Strengt Deployment Inventory. Med SDI-verktyget arbetar vi för att skapa och utveckla välfungerande team där olikheter tas tillvara och styrkor synliggörs.
Mer om SDI »

Systematisk coachning. Denna metod synliggör nuläget och kommande steg kopplat till möjlighet och hanterbarhet. Fokus ligger på relationer, samband och kopplingar mellan olika delar som ingår i det system man utforskar tillsammans med individen eller gruppen.
Mer om Systematisk coachning »

  • Tipsa
  • Skriv ut
design by Carro & Co . code by Grafi

Prenumerera och få de bästa erbjudandena och senaste nytt!

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom arbetsmiljö och hälsa, få förmånliga erbjudanden, tips och nyheter direkt i din inbox.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Ange önskade områden (valfritt):

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

Vill du ha svar på en fråga, beställa en tjänst eller bli avtalskund? Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Email:

Ja, jag godkänner att Hälsobolaget sparar mina uppgifter för att kunna återkoppla. Jag godkänner samtidigt att Hälsobolaget kan skicka löpande information om tjänster och erbjudanden till min mailadress. Jag kan när som helst avregistrera mig från mailutskick samt kontakta Hälsobolaget för att få mina uppgifter borttagna.

 

Inloggning till fakturaportal

Kundbeställning

Ladda upp din beställning här